Accessoires

Om gordijnen nog wat extra uitstraling te geven, beschikken wij over diverse accessoires zoals bv embrasses, passementen of draperieën.

Een embrasse is een band of gordijnstrook die het gordijn open houdt. Deze stofband zit om de zijkant van het gordijn heen waardoor het deze als ware naar de buitenkant ‘omhoog’ wordt getild. De embrasse wordt door ons voor u op maat gemaakt.

Passementen geven de gordijnen op een eenvoudige manier een rijke uitstraling. Passementen zijn in diverse modellen te verkrijgen en kunnen voorkomen als gevlochten sierbiezen of trekkoorden. Deze kwasten zijn in verschillende afmetingen te verkrijgen en zelfs op maat te maken.

Draperieën hangen aan de bovenkant van het raam en ze vormen een geheel met uw gordijnen. Ze zijn in principe vervaardigd uit dezelfde stof als de overgordijnen en zorgen zo voor een klassieke uitstraling. De draperieën worden door ons op maat gemaakt, waarbij we werken met patronen om onevenheid te voorkomen. U mag ook uw eigen model of idee voor een draperie meenemen.